Webnode ervaringen & review: 6 dingen die u moet weten!

webnode ervaringenIn dit artikel kunt u Websitekerel’s Webnode ervaringen en review lezen.

Webnode is een zeer populaire (en goedkope) websitebouwer in Nederland, België en elders in Europa en de wereld.

Maar is die wel geschikt voor UW behoeften of bestaan er betere mogelijkheden?

Blijf lezen en je komt het te weten. Dit zijn de 6 dingen die je moet lezen in onze Webnode recensie:

1. Voor wie is Webnode geschikt? En voor wie niet?

We zouden zeggen dat Webnode goed is voor freelancers en kleine ondernemers die hun eigen website of online shop willen maken.

Een typische gebruiker van Webnode is waarschijnlijk een:

 • grafisch ontwerper of andere creatieveling
 • kapper
 • consultant
 • yoga-instructeur
 • een voetbalploeg
 • fitnesszaak
 • koffiezaak
 • craft bierbrouwerij (microbrouwerij)

…en ga zo maar door.

Het is ook geschikt voor het bouwen van een kleinschalige webwinkel. Maar meestal raden we Webnode aan voor de hierboven genoemde beroepen en bedrijven. Voor dergelijke bedrijven hoef je geen dure websitedesigner in te huren. Doe het gewoon zelf (met behulp van onze SEO-tips die verderop in het artikel besproken worden).

En voor wie is Webnode NIET geschikt?

Als u zeer technisch onderlegd bent en een website bouwt met veel technische mogelijkheden, dan raden wij u Webnode niet aan. Als u veel functies nodig heeft en uw hele bedrijf is online gebaseerd, dan raden wij u aan om naar andere opties te kijken (meer hierover later in deel 6 van dit artikel).

Ook als je een serieuze webwinkel aan het bouwen bent (met tientallen tot honderden bestellingen per dag), dan raden we je aan om naar andere opties te kijken (die ook veel duurder zijn).

 


2. Hoe maak ik een Webnode website? Basisrichtlijnen:

Webnode is een websitebouwer waarvoor je GEEN codeervaardigheden nodig hebt.

Dit is hoe je een Webnode site maakt:

1. Registreer met uw e-mailadres en uw sitenaam (u kunt eenvoudig nieuwe sites met nieuwe namen aanmaken, dus maak u er in het begin niet te veel zorgen over)

2. U kiest of u een website of een online shop maakt

3. U kiest een website-template op basis van het type bedrijf of het doel van uw bedrijf:

webnode review
… zoals u kunt zien, zijn het nette en modern uitziende website-sjablonen.

4. U voegt uw eigen foto’s en teksten toe. Klik gewoon op het gedeelte dat u wilt aanpassen en begin met het maken van uw website:

webnode website

5. Wanneer alles klaar is, publiceert u uw gratis website die op een adres als dit zal verschijnen: https://heerlijkegoudsekaas.webnode.com

Klik gewoon op “Publiceren” in de rechterbovenhoek en u bent KLAAR!

webnode site ervaringen

Als u wilt controleren hoe de site er uitziet met een ander sjabloon, klikt u gewoon op de menuknop rechtsboven, dan op “Mijn projecten” en vervolgens op “nieuwe website creëren”. U kunt gemakkelijk meerdere sites maken en verschillende looks testen.

6. Als u tevreden bent met het uiterlijk van uw site en Webnode, kunt u upgraden (voor slechts 4,95 € per maand) en uw eigen domein kiezen zoals heerlijkegoudsekaas .nl of .be (of een ander domein zoals .com of .net).

Dat is het! Uw Webnode website staat nu online.

En als u een bedrijf heeft en u wilt dat uw potentiële klanten uw website vinden, dan is er één belangrijk ding om te blijven lezen:

 

3. SEO in Webnode (zeer belangrijk om te begrijpen voor ondernemers & freelancers!)

Wanneer u een website maakt, wilt u dat mensen hem snel vinden, nietwaar?

SEO (Search Engine Optimization, vrij vertaald “Zoekmachine Optimalisatie”) betekent dat u uw Webnode website zo optimaliseert dat mensen via Google en andere zoekmachines uw site vinden.

Dus als u een personal trainer bent in Amsterdam, en iemand die hoopt om fit te worden in Google zoekt naar “personal trainer Amsterdam”, dan willen wij dat uw website op de eerste pagina te vinden is!

Volgens de algemene webnode ervaringen is de belangrijkste regel dat u uw website moet optimaliseren in het volgende formaat:

< uw beroep of activiteit > in < city of area > in dus bijvoorbeeld:

 • Personal trainer in Rotterdam
 • Fysiotherapeut in Den Haag
 • Veganistisch restaurant in De Pijp, Amsterdam (specificeer eventueel uw stadsdeel)

Zo stel je de SEO voor de startpagina in:

Eerst stellen we de paginatitel van de startpagina in:

In het bovenste menu klikt u op “Pagina’s” en vervolgens op “SEO-instellingen van de pagina” (terwijl uw Startpagina aan de linkerkant is geselecteerd), dan zie je dit:

webnode recensies

De twee gemarkeerde delen zijn de belangrijkste:

 • Pagina titel
 • Meta beschrivjning

 

Uiteindelijk zal u in Google worden gevonden en in dit voorbeeld ziet uw site er in de zoekresultaten zo uit:

webnode ervaringen seo

Uw paginatitel moet dus gaan over wat u doet en waar u zich bevindt. Zo duidelijk mogelijk.

Uw beschrijving is een kort verkooppraatje waar u de lezer probeert aan te moedigen om te klikken en op uw website te komen.

Ten tweede moet je op je startpagina een tekst schrijven met uitleg over persoonlijke training en je zaak. Het moet de woorden “personal trainer” en “Amsterdam” hier en daar een paar keer bevatten.

We willen Google namelijk niet op de een of andere manier “bedriegen” door alleen maar trefwoorden op uw Webnode website in te vullen. U hoeft alleen maar een duidelijke tekst te schrijven over uw zaak en wat u doet.

Probeer minstens 300 woorden tekst te krijgen (over persoonlijke training, fitness, uw zaak, en uw locatie). Op deze manier zal Google gemakkelijker begrijpen waar uw website over gaat.

Vergeet niet dat de effecten van SEO traag zullen zijn. Dus als u de site vandaag maakt, kan het weken of maanden duren voordat het Google-zoekverkeer binnenkomt. Google zal niet onmiddellijk websites vertrouwen dus wees gewoon geduldig. Het zal het waard zijn.

Vergeet ook niet om een Facebook-pagina voor uw bedrijf te maken en uw website link ook daar toe te voegen. Dit zal ook helpen bij SEO.

 

4. Webnode kosten? Gratis vs betaalde versie?

De basisversie van Webnode is gratis. U krijgt een permanente website (zonder tijdslimiet) maar er zijn enkele beperkingen op hoeveel verkeer uw website aankan. Dus als u veel verkeer begint te krijgen kan Webnode uw site sluiten nadat u een aantal limieten hebt bereikt.

Maar als u een zaak heeft of probeert om betalende klanten te krijgen via uw website, dan is het tijd om uw portemonnee boven te halen. Gelukkig zijn de betaalde pakketten niet zo duur.

De betaalde Webnode pakketten zien er als volgt uit. U kunt natuurlijk de exacte kenmerken controleren op webnode.com.br maar hier zijn onze mening en aanbevelingen voor elk pakket:

LIMITED (2,95 € per maand)

Het zeer eenvoudige Limited pakket staat u in principe alleen toe om uw eigen bestaande domein toe te voegen aan uw Webnode site. Maar het heeft ernstige beperkingen voor het verkeer en de opslagruimte. Dit pakket is vrij nutteloos, om eerlijk te zijn. Laten we naar de volgende kijken:

MINI: (4,95 € per maand)

MINI geeft u de mogelijkheid om een GRATIS domein te krijgen voor het eerste jaar. U krijgt voldoende opslagruimte en internetbandbreedte voor uw site met een eigen domein.

Een klein minpuntje is dat uw site nog steeds de kleine Webnode advertenties op uw site heeft. Als u de advertenties wilt verwijderen (+ meer functies), bekijk dan de volgende:

STANDAARD (9,95 € per maand)

Standaard is het meest voorkomende betaalde pakket van Webnode. Dit is geweldig voor kleine zaken, en wel om deze redenen:

 • u krijgt uw eigen domein (.nl, .be, .com plus vele andere opties) en het is gratis voor het 1e jaar
 • geen Webnode advertenties
 • Veel opslagruimte (voor foto’s en video’s) + internetverkeer
 • Je krijgt tot 20 e-mailaccounts, dus als je medewerkers hebt, kun je een mooi uitziend e-mailadres voor iedereen hebben.
 • U kunt ook een webwinkel openen!

PRO (16,95 € per maand):

PRO heeft alle functies van het STANDARD-pakket plus meer opslagruimte en er zijn geen beperkingen op het internetverkeer dat naar uw site komt. Dus u kunt rustig aan de slag met STANDAARD en als uw site veel groeit, schakelt u gewoon over naar PRO!

 

5. Is Webnode betrouwbaar? Het bedrijf erachter:

Als er geld mee gemoeid is, wilt u weten of Webnode legitiem is.

Daarom deden we wat achtergrondcontroles voor onze Webnode review en we ontdekten het volgende:

Webnode werd voor het eerst gelanceerd in 2008 en 10 jaar later, in 2018, hebben ze honderden mensen in dienst en werken ze in meer dan 20 landen.

Het bedrijf is gevestigd in Zwitserland en Tsjechië, maar biedt een volledige “Nederlandstalige” service (naast vele andere talen):

 • ze hebben een site voor zowel België als Nederland
 • er is een Nederlandstalige klantendienst
 • .nl en .be domeinen beschikbaar

Dus ja, Webnode is betrouwbaar!

 

6. Webnode vs. concurrenten?

Veel mensen typen in Google “webnode vs wix”. Zoals u wellicht weet is Wix een concurrent van Webnode.

Dit is wat wij vinden:

Wix is beter voor de meer geavanceerde gebruiker. Ze hebben tal van functies voor het bouwen van een ernstige website. Het werkt op een vergelijkbare manier. Eerst kunt u een gratis website maken en dan kunt u deze upgraden naar uw eigen domein met vele andere functies.

Laten we de Webnode vs. Wix vergelijking als volgt afsluiten:

Webnode is de beste oplossing voor de meesten die dit lezen. Het heeft genoeg functies voor een mooie en professionele website voor kleine zaakjes en freelancers.

Wix, daarentegen, heeft tonnen functies maar is moeilijker te gebruiken en is duurder.

Als je er niet zeker van bent, probeer ze allebei gratis uit.

 

Conclusie

Webnode is een geweldige websitemaker voor ruwweg 90% van de kleine bedrijfjes. De meesten onder u hebben niet veel functies en technische oplossingen nodig.

Uw website staat online in slechts enkele minuten en is volledig gratis. En als u tevreden bent met het resultaat, dan betaalt u voor een upgrade en eigen domein.

Dus probeer het eens uit en bouw uw eigen website bij Webnode.nl!

Heeft u al Webnode-ervaringen? Wat vindt u ervan? Laat hieronder een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *